PROCESWERK?

WIE DOOR DE OGEN VAN HET HART KAN KIJKEN, ZAL DE WAARHEID ZIEN

Gaandeweg zijn wij onszelf gaan ontkennen omdat we opgelegde en onderdrukkende programmeringen zijn gaan geloven. Deze programmeringen hebben wij opgeslagen in het ego: het ego is een fantastisch instrument dat wij hard nodig hebben om in deze wereld te kunnen overleven. Maar omdat het slechts een instrument is, kan het niet verder kijken dan dat het denkt. Wat wij, menselijke wezens, nodig hebben, is het kunnen voelen van ons eigen hart. Ons hart is namelijk onze belangrijkste raadgever.

De waarheid is nooit precies
zoals je denkt dat hij zou zijn”

– Johan Cruijff

Het leven in deze maatschappij leert ons om de hoofdfocus van ons bewustzijn op het ego te leggen waarbij het hart vergeten wordt. Hierdoor bouwt het ego vele lagen om het hart heen en verwijdert het ons steeds meer van onze essentie. Met proceswerk kunnen de lagen van het ego getransformeerd worden zodat de wijsheid van het hart weer bereikbaar is.

MEDITATIE

Meditatie is een zachte en effectieve manier om ons ego te leren hoe opgeslagen programmeringen losgelaten kunnen worden zodat er meer ruimte ontstaat om het hart te voelen. Naarmate je je steeds meer bewust wordt van wat er in meditaties opkomt, leer je het sneller te accepteren en los te laten.
Ervaring met meditatie maakt dat je jouw processen gemakkelijker herkent tijdens het werken met sacramenten.
Daardoor kan er gericht gewerkt worden en sneller een transformatie op zielsniveau ontstaan. Wie de bewustwording van meditatie kent, kan makkelijker boodschappen vanuit het onderbewuste ontvangen.

ADEMWERK

NIEUW LEVEN INADEMEN – EN UITADEMEN WAT ONS NIET MEER DIENT: EEN CONTINUE CYCLUS

Door meer zuurstof in het lichaam te brengen, wordt het bewustzijn verruimd en worden vastzittende emoties, pijn, gevoelens en overtuigingen los gemaakt. Inademen staat symbool voor het toelaten van nieuw leven en uitademen voor het laten gaan van wat niet meer dient. Tijdens de ademsessie gaan we op zoek naar plekken in je lichaam waar je adem blokkeert, waar je geen nieuw leven toelaat. Dat zijn vaak de plekken waar oude pijn of emoties zijn opgeslagen.

Zodra je vrij bent om los te laten wat niet meer dient en het nieuwe dat in je leven komt toe te laten, kun je volledig vrij het leven ontvangen. Dat is de flow waar we allemaal naar verlangen. Het ademwerk wordt begeleid door ondersteunende muziek die je door jouw proces heen begeleidt. Hierna wordt een rustperiode ingelast om jouw beademde systeem de ruimte te geven zich te herschikken. Dit is het moment waarop men opnieuw de mogelijkheden van het leven inziet en tot verfrissende inzichten komt.

De adem is zacht en tegelijk heel krachtig. Na een ademsessie ben je helder en heerlijk ontspannen. Een uitstekende voorbereiding op het werken met sacramenten!

NUCHTERE SPIRITUALITEIT

JEZELF VRIJ MAKEN VAN CONDITIONERENDE PROGRAMMERINGEN

Door jezelf vrij te maken van conditionerende programmeringen geef je je essentie alle ruimte en kun je een stuk van je ego bij het grofvuil zetten. Proceswerk (bijvoorbeeld meditatie, opstellingenwerk of ademwerk) kan ook een andere doelstelling hebben zoals het stimuleren van creativiteit of het hebben van een leuke ervaring.
Bij UYB ligt de focus op de innerlijke wereld, op het vrijmaken van jouw essentie zodat jij je bewust wordt van wat van jouw ego is en wat niet. En daar begeleiden wij jou bij.