FAQ items aan het laden...

Geweldig wat een psilohuasca ervaring!

Eigenlijk gewoon niet te beschrijven hoe het werkelijk voelde, zo bijzonder..

Om toch een impressie te geven:

Vanaf het moment dat ik het besluit had genomen om mee te doen met het psilohuasca-weekend begon het mega transformerende proces al voelbaar op me in te werken. Van alles wat gezien wilde worden aan gevoelens, gedachten, overtuigingen en patronen kwamen binnen no time aan de oppervlakte, wat niet (meer) genegeerd kon worden. Het resulteerde in huilbuien, onrust, hoofdpijn en allerlei rotgevoelens..

Maar heej wat een kadootje, want dit wilde immers gezien worden en het was duidelijk al aan het processen. Het feit dat ik me rot voelde en dat ik zo overspoeld werd door van alles, liet me zien dat ik iets geloofde wat me niet meer diende en wat al aan het transformeren was. Maar jee wat was het veel allemaal en kon ik het wel zelf?

Gelukkig kon ik ruim een week voor het weekend bij Inés terecht voor een sessie waarbij onder meer door verbonden ademhalen en liefdevolle verbinding al heel veel duidelijk werd en veel kon worden losgelaten. Er ontstond al een heleboel ruimte. Heel fijn, maar toch wilde er nog meer transformeren. Het werd tijd voor het psilohuasca weekend.

De ceremonie zelf:

Zo bijzonder, het was magisch wat er gebeurde en hoe ik mezelf moeiteloos verder opende.

Ik kreeg niet zo heel veel van de ayahuasca liaan omdat m’n lichaam/wezen al heel open stond. (Heel fijn dat Inés dat zo goed heeft aangevoeld en gedoseerd.) Al vrij snel voelde ik dat het begon te werken, in het begin nog heel zachtjes en wel lekker.

Maar al snel kwam het één na het andere voorbij wat ego gerelateerd was en doorzien wilde worden. Donkere moeilijke stukken en met name een misselijkmakende angst van iets wat de controle probeerde te behouden. Wat een rollercoaster was dit zeg.. maar heej: er was vrijwel meteen en doorlopend het besef dat dit alles wat ik doormaakte niet is wie en wat ik Ben.

Know the Knower of myself was onder andere mijn intentie en wat heeft deze sessie me geholpen om te kunnen doorzien wat ego nog probeerde vast te houden, wat nog ego-gerelateerd was en en daartegenover het verhelderend besef wie ik werkelijk ben. Vele ego-doden gestorven, van klein tot kleiner en van groot tot nog groter.

Uiteindelijk bleef alleen over wat niet meer gebonden was aan wat dan ook..

Vrijheid… Ruimte…. Spelen… Energie… Geliefd voelen… Geliefd Zijn… Eenheid… Genieten… Zijn… Liefde…  Oneindigheid… Eindeloos Spelen met energie… Puur Genieten… Eenheid ervaren… Eenheid delen… Ware verbinding… Nog meer puur liefdevol genieten… Bliss

Wauwwww…

onbeschrijflijk mooi verankerend en verhelderend en in wezen niet in woorden uit te drukken. Dit is een poging vanuit mijn hart en zijn om er iets van te delen.

Ja wauwww…

Nog steeds werkt het door, het is nu steeds makkelijker en vanzelfsprekender om bewust voor mezelf en voor eenheid te kiezen.Om me er simpelweg gewaar van te zijn. Diepe rust te ervaren in het gewaarzijn van bewustzijn, gewaarzijn van wat Is.

In hoeverre heeft onze begeleiding, daar wel/niet een bijdrage aan geleverd?

Zoals hierboven beschreven was vooral de begeleiding van Inés heel waardevol voor mij. De eye-gazing met jou Inés was amazing mind-blowing, zo mooi om de eenheid samen te kunnen delen. Zo  mooi en diep verbindend om elkaar werkelijk te zien.

De begeleiding van Jeroen was voor mij een mooie rustige aanvulling en vertegenwoordigde hierin gedeeltelijk het mannelijke stuk wat diep aangekeken wilde worden.

Diep dankjewel allebei!

Diepe waardering, diepe verwondering.

Dankjewel!

Karin

Ik heb in mijn psilohuasca ervaring weer een diepere laag van pijn kunnen aanboren en wegwerken, wat me na afloop een heerlijk rustig en vrij gevoel gaf. Ik ben weer wat meer at peace met mezelf. Mijn criticus is flink de mond gesnoerd en voel me daardoor gewoon vrijer in mijn doen en laten. Ik mag meer van mezelf.

In hoeverre heeft onze begeleiding, daar wel/niet een bijdrage aan geleverd?

Ik geloof dat ik een heel goede dosering van de 2 middelen heb gekregen, zodat ik er het maximale uit kon halen. Het was daardoor een pittig proces, maar dat is prima. Daar kom ik voor.

Kees

Het proces was heftig. Totaal buiten verwachting. Moeilijk te benoemen alleen te ervaren. Het heeft me een beter zelfbeeld gegeven, ik ben helderder. Ik neem meer waar met mijn gevoel in plaats van met mijn hoofd.

ik herken mijn ego..

Tonnen aan energie, blijdschap. een soort lente gevoel. Ontwaakt. Terug bij mezelf gekomen. Ik had ook heel veel moeite de eerste dagen om weer “gewoon” mee te draaien met de wereld, werk huis, man, studie. Ik had liever nog een paar dagen met mezelf geweest om alles totaal in te laten dalen. De eerste week was fantastisch. Ik merkte aan mijn hele zijn dat het me “lichter” heeft gemaakt. Vrijer.

De bijdrage van de begeleiding was voor mij cruciaal. De inzichten te kunnen bespreken met Ines maakte dat ik juist goed kon doorleven. zonder haar aanwezigheid had ik me meer verloren gevoeld denk ik en had ik ook niet zo goed kunnen verwoorden wat me overkomen was.

Jacqueline

Ik heb dagen gehad waarop ik zeker wist dat ik niet meer op deze aarde wilde zijn, en ik niet meer zag waarom ik nog maar een dag langer hier zou moeten zijn. Deze reis heeft me zoveel inzicht gegeven in mijn eigen zijn, mijn geluk, mijn pijn en het leven en de dood, dat alles weer klopt. Ik sta niet meer in een donkere gang, maar weet precies waar ik vandaan kom en waar ik heen moet. Ik kan nu werkelijk gelukkig zijn, maar weet ook dat een verdrietige dag er soms gewoon bij hoort.

 

Ik heb eerder een Ayahuasca reis gedaan, maar die was bij lange na niet zo intens als deze reis bij jullie. Ik geloof dat de combinatie van Caapi met Truffels hier heel erg bij hielp. Het draait niet om de boel heen en laat je heel duidelijk zien wat het is dat je zien moet. Ik heb geleerd over de grootste dingen, over leven en dood, en geluk en pijn. Ik begrijp waarom ik ben wie ik ben, waarom dingen op mijn pad gekomen zijn. Ik heb écht inzichten gekregen.

Franka

Wat een vrijheid, wat een opluchting dat ik niet meer hoef te puzzelen. Ik bén alle stukjes, ik bén de hele puzzel, alle kleuren, alle vraagstukken. En dat is zó okee! Het recept is simpel, de ‘struikelblokken’ om dat in te zien waren enorm.
Het valt andere mensen ook op, ze zeggen dat ik straal. Als ik in de spiegel kijk, denk ik: Tja, ik zie het niet hoor, ik zie alleen de rimpels. Maar God, ik vóel het. Ál die koker-gedachtendingen waar ik voorheen zó veel waarde aan gehecht heb…
Al die kronkels om maar gekend, gehoord of aardig of goed gevonden te worden. Niet relevant meer. Het mag er allemaal zijn want het is er allemaal. Maar ik láát het voor wat het is.
Vanuit m’n stuitje tot voorbij m’n bovenhoofd voel ik alleen maar vlinders. En het diepe wéten dat ik DIT was vergeten. En weer komen er tranen, nu, maar nu van pure blijheid. Er zijn veel kwartjes gevallen, toch besef ik ook dat er nog een hoop kleingeld ligt, wat niet persé moet of hoeft, maar mag vallen.

Desirée

Hoe was jouw psilohuasca ervaring?

Het werd me duidelijker dat ik niet meer de jongeling ben die ik was. Dat wist ik natuurlijk al, maar ik kon dat meer beseffen en integreren. Er ligt een leiderschapsrol die ik meer wil gaan oppakken, in de vorm die mij het beste past. Verder mooie inzichten en ideeen over het begeleiden van mijn zoon in zijn jongen->man proces.

Ik heb mooi een periode kunnen afsluiten, en daar was het me deels ook om te doen. De groep was zo rustig, ik vroeg me wel eens af of ze er nog wel waren.

Hugo

Moeilijk begin, confrontatie met onzekerheden die door anderen geplant zijn. Het leerpunt wat hieruit kwam is: niet teveel aantrekken wat andere mensen van me vinden.

Later heb ik kunnen reflecteren op relaties in mijn leven. Mooie liefdevolle herinneringen over familie, maar ook lastigere punten zoals welke vrienden me niet stimuleren om de beste versie van mezelf te zijn. Het gemis van een vrouw in m’n leven terwijl ik best wat vrouwen in mijn leven heb. Veel van zulke tegenstrijdigheden lieten mij het verschil zien tussen mijn gevoel en mijn gedachten.

Bepaalde dingen die in mijn hoofd al zaten en die ik er meer uit wil laten komen door ze in de praktijk te brengen zoals: mediteren, yoga, tai chi, dansen en door ines ben ik nieuwsgierig geworden naar tantra. Ook kreeg ik mee dat ik sommige dingen nog vaker moet doen, zoals de natuur ingaan en skeeleren.

Voeding kwam naar voren. Hier ben ik al langer mee bezig, maar blijf veel in oude patronen hangen. Hier ben ik nu nog bewuster van en kan in de supermarkt alleen nog de goede dingen zien, echt super dit inzicht.

Het overkoepelende leerpunt was initiatief nemen en dat geld voor een hoop dingen in mijn leven. Zowel voor voeding als voor nieuwe hobbies en interesses echt gaan naleven. Ook geld dit voor het maken van nieuwe sociale contacten. Op een feestje word ik vaak één met de muziek en mijn lichaam dat ik alleen maar bezig ben met dansen. Niet dat dit iets slechts is, zeker niet, maar ik zou meer initiatief willen nemen om in contact te komen met anderen. Het initiatief nemen kwam naar voren in de reis, doordat ik zelf vooral op zoek moest gaan naar de thema’s en onderwerpen. Omdat er veel komt aanwaaien in m’n leven is het belangrijk om initiatief te blijven nemen in mijn persoonlijke ontwikkeling en voor dingen die ik wil gaan doen zoals reizen volgend jaar. Al met al had ik dus een heel leerzame psilohuasca ervaring.

Vince

Het is alsof er een laagje van me afgepeld is, zoals bij een ui. Ik ervaar op een geheel vlak (stress niveau, eten, koud hebben, emoties en gevoelens enz) dus zowel geestelijk als lichamelijk een groter/dieper bewustzijn. Alsof ik dichter bij meZelf ben gekomen.

Tijdens de reis heb ik het Thuis gevoel even mogen ervaren, en het is alsof de weg hier naar toe een stukje korter is geworden. Het was een prachtige, diepgaande en intense ervaring, met begeleiding die hier precies bij aansloot. Wat een lieve, en gastvrije begeleiders. Fijnere ‘reisbegeleiders’ had ik niet kunnen wensen! De voorbereiding met het ademwerk was een hele fijne manier om veel emoties en stress los te laten.

Ook een fijne en verhelderende evaluatie na de reis waardoor de hele ervaring compleet werd. Heel erg bedankt voor deze transformerende ervaring!

Marieke

Poeh… ik had een extra portie gehad en ik voelde dat ik door de veiligheid die er geboden werd dieper dan ooit zou gaan, en dat was ook zo!

Ik heb hele diepe stukken mbt m’n vrouwen- en vaderlijn mogen zien, ik droeg heel veel ellende van generaties voor mij en het was aan mij deze knoop door te hakken… uit m’n controle, in overgave, dat was niet makkelijk maar door de steun van Inés heb ik me er doorheen weten te manoeuvreren, het was een intense reis die enorme diepe stukken heeft geraakt.

Begeleiding:

De begeleiding van vooral Inés heeft mij wel degelijk meegeholpen om nog dieper te kunnen gaan en het met minder angst te omarmen. Maar ook de op de achtergrond voelbare energie en toeziend oog van Jeroen.

Jennifer

Ik heb pijnlijke stukken kunnen voelen en loslaten vanuit een ruimer perspectief. Het werd voor mij heel duidelijk waarom ik nu soms vastloop in mijn doen en laten. Heb mijzelf en andere kunnen vergeven. ik heb enorme inzichten gekregen en zie nu hoe ik met mijn ego mijzelf voor de gek hou en mijn energie van hoog naar laag laat schommelen. Met mijn ego teveel voeden krijg ik valse energie en trek ik mijzelf aan de andere kant leeg. Ben mij hier nu heel bewust van en zie de mogelijkheid om hier in te veranderen. Voel mij vrij, maar besef dat ik wel in actie moet komen voor de echte blijvende veranderingen.

Ik merkte de afgelopen dagen al dat ik andere mensen ook meer in hun waarde kan laten. Heb geen behoefte meer om er tegen in te gaan. Tis zoals het is!

In hoeverre heeft onze begeleiding, daar wel/niet een bijdrage aan geleverd?

Een hoop. Was in eerste instantie enorm verveeld, maar dit was de eerste les. Met de begeleiding van Ines kon ik vanuit mijn hoofd naar mijn gevoel gaan. Dit was ver uit mijn comfort zone. ik doe alles vaak graag zelf. Vond het prettig dat ik de mogelijkheid kreeg om mijzelf boven terug te trekken, maar toch in de gaten gehouden werd.

Ook de ademsessie van Jeroen heb ik als zeer positief ervaren. Jeroen legt alles zeer duidelijk uit en als iets niet duidelijk is, wordt dit snel opgehelderd.

Tamar

Na dit weekeinde is er veel veranderd in mijn Zijn. Ik kan meer staan voor mezelf. Heel het huishouden gaat erin mee. Mijn zoon luistert opeens. Wordt er niet gehoorzaamd, dan zal hij dat weten. Ik ben consequent. Eindelijk. Al de hele week slaapt hij in zijn eigen bed. Wat een overwinning. En hij vind het nog fijn ook!

Ik lijk ook meer tijd te hebben. Omdat hij nu op gezette tijden naar bed gaat, heb ik mijn handen vrij om zaken aan te pakken die anders erg lang bleven liggen en dus ook lang tussen mijn oren bleven hangen. Heb meer daadkracht. Alsof ik uit mijn cocon breek.

Ook kan ik ietsje meer voelen wat van mij is en wat van de ander. Langzaam komen we er, want ik heb nog wel wat werk te verzetten! Dus kom maar op met de volgende retraite!

Harriet

De ceremonie heb ik als de kers op de taart ervaren. Ik kijk terug op een fantastisch weekend. Voor mij was het mijn eerste psilohuasca ervaring. Er was zo’n helder gevoel tijdens de ceremonie, zoveel werd duidelijk voor me. Er waren pieken en dalen, alles was leerzaam.

Mede door de liefdevolle betrokken begeleiding ben ik ook door de dalen heenkomen.

Lilian

Het heeft me meer inzicht en bewustzijn gegeven op het thema waar ik nu mee bezig ben. Vertrouwen, mijn buik bewonen, goed voor mijn innerlijke kind zorgen.

Louis