Veelgestelde Vragen

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

Een sacrament dat bestaat uit een combinatie van B. Caapi (de ayahuasca-liaan) en de sclerotia van de Psilocybe Atlantis (truffels).

B. Caapi maakt je helder en laat je vanuit de pure compassie van het hart kijken. In combinatie met de neutraliteit van de truffels zorgt B. Caapi ervoor dat je helder en doelgericht jouw processen door kan werken; B. Caapi zorgt ervoor dat de truffels langer en dieper werken dan als truffels alleen gebruikt worden. De truffels in het sacrament gronden je en geven je visuele informatie over je interne thema’s.

Veel mensen geven aan dat ze helder en stabiel kunnen reizen en dat ze ook werkelijk begrijpen wat zich aandient.

Het gebruik van psilohuasca gebeurt in een therapeutische setting met een zeer doelgerichte begeleiding. Er is een speciaal programma ontworpen dat jouw proceswerk gunstig beïnvloedt. Dit programma begint voor de ceremonie en loopt door tot erna.

Ayahuasca
Dit is de B. Caapi (de ayahuasca-liaan) in combinatie met een andere plant die als DMT-bron fungeert, bijvoorbeeld chacruna. Er zijn veel verschillende recepten die van sjamaan tot sjamaan verschillen. Deze combinatie wordt vaak in de jungle van Zuid-Amerika geserveerd.

Anahuasca
Dit wordt in het Westen vaak als ayahuasca aangeboden. Technisch gezien is het geen ayahuasca omdat de ayahuasca-plant (B. Caapi) vervangen wordt door een andere MAO-remmer, bijvoorbeeld de Syrische wijnruit.

Psilohuasca
Dit is een combinatie van de ayahuasca-plant (B. Caapi) en truffels die soms nog wordt aangevuld met Syrische wijnruit. Wij houden het bij de combinatie B. Caapi & truffels.

Al deze planten en middelen hebben hun eigen potentieel en functie. Wij adviseren je om goed te voelen welke combinatie jou trekt en heel bewust te kiezen.

Tijdens een orgasme vloeit er energie weg. Mocht je niet zo tantrisch geschoold zijn dat je jouw energie tijdens een orgasme binnen kan houden, dan raden we aan om een paar dagen voor de ceremonie geen sex te hebben zodat je energie niet wegvloeit. Bovendien is het ook goed om jouw energie van te voren niet te mengen met die van een ander, zodat je tijdens jouw reis goed in jouw energie zit en op je eigen proces kan focussen.

Nee, psilohuasca is niet voor iedereen geschikt. Informatie over het gebruik van psilohuasca en contra-indicaties is hier te vinden.

De kosten staan vermeld bij het onderdeel Tarieven. Kijk hier om te zien welke ceremonie het beste bij jou past.

B. Caapi heeft een bepaalde chemische samenstelling die niet samen gaat met een aantal voedingsmiddelen en medicijnen.

Dat kan via het contactformulier, door een mail te sturen naar info@unfoldyourbeing.eu of door te bellen met Jeroen 06-11 17 03 64 of Inés 06-40 46 80 35 (op werkdagen tussen 9 en 17 uur).

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen waarin je jouw intenties en medische situatie doorgeeft. Deze informatie hebben we nodig om te bepalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen in de thema’s die je wenst te onderzoeken. Na de ceremonie sturen we jou een evaluatieformulier toe waarin je kunt aangegeven of je behoefte hebt aan extra ondersteuning bij het verwerken van je ervaringen. Als dat het geval is, kunnen we jou een vervolgtraject op maat bieden.

Dat is tot op zekere hoogte mogelijk. Op de site is te zien wie de ceremonie leidt: voorlopig zijn dat Jeroen of Inés. De begeleiders kunnen verschillen.

Zen is bijna niet in woorden te vatten. Zen is iets wat je zelf moet ervaren. Wij passen het in onze praktijk toe in de vorm van zen-meditatie.

Op de locatie zijn extra kopieën aanwezig. Het is wel belangrijk dat je de verklaring voor deelname zorgvuldig hebt gelezen en begrepen. De verklaring dient voor de start van de ceremonie ondertekend en ingeleverd te worden.

Van tevoren sturen we jou een mail met alle benodigdheden; dat kan per ceremonie verschillen. Witte kleding: standaard is het aanbevolen om tijdens de ceremonie witte kleding te dragen. Een setje extra ondergoed staat altijd op de lijst van benodigdheden.

Dat kan via het contactformulier of mail naar: info@unfoldyourbeing.eu

Na de ceremonie sturen we jou een evaluatieformulier toe omdat we graag willen weten hoe het met je gaat en om te bekijken of je behoefte hebt aan extra ondersteuning bij het verwerken van je ervaringen.

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen waarin je jouw intenties en medische situatie doorgeeft. Deze informatie hebben we nodig om te bepalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen in de thema’s die je wenst te onderzoeken. Jouw medische situatie is belangrijk in het kader van de veiligheid, zodat wij rekening kunnen houden met jouw persoonlijke situatie. Jouw medische informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Wij vragen je om deze verklaring in te vullen zodat je absoluut beseft wat je aangaat. Wij hechten veel belang aan veiligheid – jouw lichamelijke, emotionele en mentale veiligheid – en nemen de ceremonies serieus, zowel wat betreft het commitment dat je aangaat met jezelf maar ook ten aanzien van dieetvoorschriften, medicijngebruik en gezondheid. Deze duidelijkheid komt jouw proces ten goede.